Priser i: 
På svenska In English
 

Returer, byten och reklamationer

 

Returrätt

Vi vill självklart att du ska vara nöjd med din vara. Därför har du alltid öppet köp och ångerrätt i 14 dagar, vilket är i enlighet med den lagstadgade ångerfristen. Det enda villkoret är att varan kommer tillbaka i originalskick d.v.s. att den ej är använd, ligger i sin originalförpackning och har sina märkes-tags kvar. Varan får ej vara nedsmutsad eller ha någon annan defekt vid returen. Vid retur av löshår ska förpackningen vara obruten.  Om en vara är felexpedierad eller felaktig betalar vi självklart tillbaka kostnaden för returportot.

Så här gör du vid Retur / Reklamation

Returnota
För att vi skall kunna behandla din retur måste du skicka med din returnota. Denna finner du HÄR. Skriv ut returnotan och fyll i det som efterfrågas och då även vad du vill returnera. Har du ingen möjlighet att skriva ut returnotan så kan du välja att få returnotan hemskickad till dig. Lägg returnotan i paketet innan du försluter det och lägger det på lådan till oss. Märk paketet med returadressen som du finner högst upp på returnotan. OBS! Det är du som kund som har det ekonomiska ansvaret för att din retur kommer fram till oss. Fraktavgiften återbetalas ej.
Vi har inte möjlighet att hämta ut returnerade paket hos ombud utan dessa måste skickas med POSTEN direkt till oss.
Du kan även använda den bifogade returfraktsedeln om du returnerar ditt paket inom en vecka efter mottagandet/avisering om att paketet finns hos ditt ombud. Lämna då din retur hos ditt närmsta Schenker-ombud.
Vi kommer då att lägga på en fraktkostnad på din faktura, alternativt upprätta en faktura om du valt DIBS kortbetalning

Vid fler frågor ber vi er att kontakta vår kundservice: info@adrianakuhl.com

Byte

Nu har du möjlighet att välja alternativ byte.

Fördelarna med val byte:

¤ Gratis returavgift på ordern som skickas tillbaks

Om du vill byta din vara så lägger du en ny order på bytesvaran via hemsidan. En fördel med att du lägger din nya order helt själv är att du inte behöver vänta lika länge på att vi ska få in din retur och behandla den för att sedan skicka ut en bytesvara.

Så här gör du:
1. Påbörja ett nytt köp
2. Lägg de varor som du vill byta till i shoppingbagen
4. Välj det betalsätt du vill använda och klicka sedan på beställ (denna order hanteras som en ny order hos oss och ska betalas separat)
5. Skicka sedan in din retur till oss, tillsammans med bytesblanketten, som du hittar HÄR, inom 14 dagar från det att du fick din order

Återbetalning

Vid kontant betalning mot postförskott görs återbetalningen till ditt kontonummer. Uppge kontonummer på din returnota. 

Klarna faktura

Vid retur via betalsätt faktura justerar du beloppet för de varorna du väljer att returnera. Du betalar följande avgifter vid retur:
¤ Varor du har valt att behålla.
¤ Fraktavgift
¤ Faktureringsavgift 

 Först när vi mottagit varan/varorna kan vi kreditera dess värde på fakturan.

Klarna Konto

Om du väljer att returnera hela beställningen, så kommer fakturan att justeras på ditt kundkonto hos klarna efter att ert returpaket har blivit fullständigt registrerat.

Om du väljer att returnera delar av beställningen så kommer beloppet bli justerat på din nästkommande faktura du får hemskickad. Först när vi mottagit varan/varorna kan vi kreditera dess värde. 

Vid frågor om klarna konto eller klarna faktura, vänligen kontakta klarnas kundservice.
https://klarna.com/sv/handla-med-klarna/kundservice

Bankkort/betalkort

Om du betalat med bankkort/betalkort så återför vi pengarna till ditt konto. Tänk på att pengarna går tillbaka till samma betalkort som användes vid uprsungsordern.

Har du returnerat del av din beställning, ber vi dig vänligen kontakta vår kundtjänst.

 

Reklamation

Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta Kundtjänst så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar om varan är skadad vid leverans. Vi står självklart för frakten vid felleveranser samt reklamationer.

Reklamationssedel finner du HÄR.

OBS!
Vid en reklamation görs en utredning utav produkten, i vissa fall får vi skicka reklamationen vidare för utredning hos leverantören. Dina åsikter som kund värderas högt därför ber vi dig att kontakta oss vid åsikter eller bekymmer.


Ej utlösta paket 

Om vi får tillbaka paket som inte lösts ut från posten, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga de kostnader som uppstår i samband med en sådan retur + hanteringskostnad totalt 250 SEK. Har man fler än 3 outlösta paket så kommer ens kundnummer att spärras för shopping hos oss.